From Concrete Leftovers to Perfect Imperfection: Our Journey with Gypsum Jars

Nuo betono likučių iki tobulo netobulumo: mūsų kelionė su gipso indeliais

Lukatoje kiekvienas gaminys turi savo istoriją, o mūsų gipsiniai indeliai nėra išimtis. Mūsų nuotykis kuriant šiuos gražius gaminius prasidėjo gana netikėtai. Statydami namą susidūrėme su betono likučiais. Smalsumo ir kūrybiškumo akimirką nusprendėme panaudoti šią perteklinę medžiagą, kad pagamintume pirmąjį žvakių indelį. Nors indelis atrodė puikiai, jo tekstūra ne visai atitiko mūsų lūkesčius. Žinojome, kad turi būti geresnė, ekologiškesnė medžiaga, kuri galėtų įgyvendinti mūsų viziją.

Po tam tikrų ieškojimų ir bandymų atradome gipsą. Atrodė, kad tai puiki alternatyva, bet greitai susidūrėme su nauju iššūkiu: indeliai buvo labai trapūs. Mes praleidome du mėnesius eksperimentuodami ir tobulindami savo gipso receptūras. Mūsų atkaklumas atsipirko ir pagaliau pagaminome patenkinamos kokybės žvakių indelį.

Tačiau kelionė toli gražu nesibaigė. Kai supylėme vašką į gipso indelius, supratome, kad gipsas yra labai porėtas, sugeria skysčius, tokius kaip vanduo ir vaškas. O tai reiškė, kad turime rasti tinkamą dangą, kad išvengtume pratekėjimų. Bandymų keliu per tris intensyvius mėnesius atradome idealią apdailą mūsų žvakių indeliams ir namų dekoro gaminiams.

Tačiau, kaip ir bet kuriame kūrybiniame procese, atsirado naujų iššūkių. Turėjome išmokti išvengti burbuliukų užpilant formas ir siekti tobulumo kiekviename žingsnyje. Šis procesas tęsiasi, o mes nuolat mokomės ir tobulėjame, suvokdami tobulo netobulumo koncepciją.

Džiaugiamės galėdami pasidalinti savo istorija su jumis ir pažvelgti į mūsų kūrybinės kelionės užkulisius. Artėjant vienerių metų jubiliejui liepos mėnesį, apmąstome sunkų darbą, iššūkius ir pergales, atvedusias iki šio taško. Tikimės, kad mūsų kelionė bus tokia pat žavinga, kaip ir mes ;), o jūs ir toliau mėgausitės unikaliais rankų darbo gaminiais, kuriuos kuriame su meile ir atsidavimu.

Dėkojame, kad esate mūsų istorijos dalis.

Lukatos šeima

Grįžti į tinklaraštį

Palikite komentarą

Atminkite, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant.